Technical Support Specialist (16u - 40u)

Job description

DizzyData is een succesvol en innovatief software bedrijf. We behoren tot één van de snelstgroeiende SaaS bedrijven van Nederland. Ben jij positief ingesteld, heb je affiniteit met IT en/of automatisering en zet je het succes van de klant altijd voorop? Dan is de rol van Technical Support Specialist voor jou!


Jouw rol

Als Technical Support Specialist bent je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Zij hebben vragen over de functionaliteit en werking van de software.


Je biedt de klanten een oplossing op maat voor vragen over het gebruik van onze software en duikt de diepte in om tot een passende oplossing te komen. Daarnaast geef je ook software trainingen en op deze manier zorg je voor een succesvolle kick-off van onze customer journey.


Het testen van changes, indienen van bug reports en meedenken over verbeteringen hoort ook bij je rol. Je bent intern de stem van de klant. Je geeft feedback door aan het development team, zodat zij aan de slag kunnen om DizzyData nog beter te maken.


Bewezen succes

DizzyData heeft al diverse nominaties in de wacht gesleept met de innovatieve software, zoals voor de FD Gazellen Awards en Fintech 50. DizzyData wordt o.a. gebruikt door top 30 accountantskantoren, bedrijven als McDonald’s, Blendle, De Universiteit van Nederland, diverse gemeentes, woningcorporaties en dienstverleners in de zorg.


DizzyData richt zich op accountants- en administratiekantoren, MKB bedrijven en softwarebedrijven. De online software wordt ingezet voor geautomatiseerde factuurverwerking, factuurautorisatie, e-facturatie en is realtime gekoppeld aan diverse boekhoudpakketten. Softwareleveranciers kunnen in whitelabel het API platform integreren in de eigen software producten en krijgen zo de beschikking over geavanceerde zelflerende factuurherkenning.

Job requirements

Jouw profiel

  • Je volgt (of volgde) een opleiding op HBO of WO niveau in een technische richting (Informatica, bedrijfskundige informatica, informatiekunde, etc) of je hebt sterke affiniteit met de technologie achter complexe webapplicaties en zoek een bijbaan op jouw niveau;
  • Je communiceert vloeiend en foutloos in het Nederlands, in woord en geschrift;
  • Je vindt het leuk als werk niet al te vastomlijnd is en voldoende ruimte biedt om zelfstandig te exploreren en te onderzoeken;
  • Vragen komen binnen per telefoon, per chat of e-mail. Het is dus belangrijk dat je communicatief sterk bent, zowel schriftelijk als mondeling.

What’s in it for me?

Wanneer je start bij DizzyData krijg je:

  • Volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen;
  • Een uitdagende plek in een innovatieve en snelgroeiende organisatie;
  • Marktconform salaris en mooie secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Een plek binnen een jong en enthousiast supportteam;
  • Naarmate jouw software kennis groeit, krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan allerlei projecten binnen DizzyData, afhankelijk van talent en passie.