Customer Support Representative - Accounting & Finance

Job description

Ben jij proactief, werk je graag in een snelgroeiende organisatie en haal je er alles uit om de klanten goed van dienst te zijn? Dan zoeken wij jou! Ter uitbreiding van ons Customer Support Team zoeken wij enthousiaste collega’s die de klant centraal stellen en graag het verschil willen maken.

Over ons
Yuki, onderdeel van Visma, is oplossingsgericht en gelooft dat het anders kan; beter kan. Client Happiness is ons motto en de vernieuwende aanpak van Yuki heeft onder meer bijgedragen aan de introductie van Robotic Accounting in de Nederlandse markt. Inmiddels is Yuki in Nederland, België en Spanje de toonaangevende speler in de markt en levert een innovatief online boekhoudplatform waarmee accountants en ondernemers veel slimmer en beter kunnen samenwerken.

De functie
In de rol van Customer Support Professional geef je ondersteuning aan onze klanten omtrent het gebruik en de functionaliteiten van onze software. Je helpt klanten met vragen over het systeem, de workflows of bijvoorbeeld uitbreidingsmogelijkheden. Innovatieve, gebruiksvriendelijke software en persoonlijke klantenservice liggen in het hart van onze organisatie. Jij weet snel en adequaat de vragen telefonisch, via tickets of via een live chat te beantwoorden, terwijl je alles goed bijhoudt in ons CRM systeem zodat je collega’s vervolgvragen snel kunnen oppakken.


Je focust op een specifiek segment klanten van Yuki waarbij je nieuwe klanten bekend maakt (het onboarden) met de software, intensieve support verleent aan huidige klanten en meedenkt in verbeteringen in de customer journey. De focus ligt hierbij op boekhoudkundige aspect.

Samen met het Professional Services Team lever je optimale support aan onze klanten en deel je Best Practices zodat onze klanten zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen werken. In deze belangrijke functie vorm je de brug tussen de klanten, gebruikers, en de teams. Je werkt in een enthousiast, professioneel en zeer kundig team dat Client Happiness op de eerste plaats heeft staan.

Job requirements

Wat neem je mee?
Je bent communicatief vaardig, klantvriendelijk en hebt een afgeronde HBO opleiding. Boekhoudkundige kennis, ervaring met boekhoudpakketten en werkervaring binnen een service of support omgeving zijn vereist. Jij leert snel, kan je nieuwe systemen snel eigen maken en samen met het team zorg je voor een optimale klantervaring. Je kan gemakkelijk schakelen, prefereert persoonlijke contact met klanten en kan goed in teamverband werken. Ook ben je leergierig en zijn er doorgroeimogelijkheden richting bijvoorbeeld een meer specialistische rol binnen support, het geven van trainingen, consultancy of bijvoorbeeld sales,


Wat bieden wij

  • Een zeer veelzijdige en afwisselende functie met veel verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden;
  • Werken in een enthousiast en professioneel team binnen een snel groeiend technology bedrijf;
  • We hebben een informele werkomgeving met platte organisatiestructuur;
  • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder laptop, reiskostenvergoeding, lunch en pensioenregeling;
  • Een bruisend kantoor op de Kop van Zuid in het centrum van Rotterdam.